Workshops

Bloem1Fotoviltviltcirkels

Workshop vormgeven aan rouw

Praktijk voor Verlies- en Rouwbegeleiding Janet Molewijk uit Zutphen en Henriette Doosje van BuroNazorg uit Zwolle nodigen jou uit voor een bijzondere workshop:

dierbare herinneringen in zachtheid gehuld

Mis jij een dierbare en ben je benieuwd hoe jij de herinneringen aan hem of haar op een creatieve manier kan eren en koesteren, dan is deze workshop misschien iets voor jou.

In een groep van max. 8 deelnemers ga jij met de techniek van natvilten (wol vervilten met behulp van water, zeep en jouw handen) ervaren hoe je op deze creatieve manier contact kan maken met dierbare herinneringen.

Er is zeker ook ruimte om jouw verhaal te delen, maar voel je daartoe niet verplicht. Het werken aan een fijne, blijvende herinnering staat voorop. Iedere deelnemer gaat naar huis met een viltwerk waar met liefde aan is gewerkt en waarin de herinnering wordt gekoesterd.

Wat neem je mee? Kleine voorwerpen (niet zwaar of scherp) die nat mogen worden en die voor jou betekenis hebben in relatie tot diegene die jij moet missen. Denk aan knoopjes, steentjes, muntjes, houtjes, schelpjes, ringen, kleding: reepjes stof, sokken, maar bijvoorbeeld ook haarlokjes. Ook het verwerken van foto’s en tekst (woorden) in vilt is mogelijk.

Wat ga je maken? Denk aan een bloem, een zachte steen, het omhullen van een gebruiksvoorwerp (een glas, lievelingsmok etc.) of een vrij werk in het platte vlak. Er kan veel. De foto’s op deze flyer geven een indicatie van de mogelijkheden.

Aanmelding Aanmelden kan tot 5 mei 2016. Graag bespreken wij vooraf jouw wensen en de (technische) mogelijkheden. Met name voor foto’s of tekst op vilt, is het noodzakelijk om op tijd (voor 5 mei) contact op te nemen.

 

We zien uit naar je komst!

Wanneer:Donderdag 19 mei 2016 van 13.00 uur tot 17:00 uur
Waar:Dr. van Deenweg 162, Zwolle (BuroNazorg)
Kosten:€90 (incl. koffie/thee/versnaperingen, materiaal en BTW). Vergoeding via de aanvullende ziektekostenverzekering is soms mogelijk. Informeer bij ons naar de voorwaarden.
Aanmelden:info@verlies-en-rouwbegeleiding.nl (Ook voor meer informatie over de mogelijkheden)

BloemtekstSteentjesSteentjetekst